





















SELECCIÓ OFICIAL SOM CINEMA LLARGMETRATGES
SECCIÓ OFICIAL LLARGMETRATGES DE FICCIÓ // SECCIÓN OFICIAL LARGOMETRAJES DE FICCIÓN
LA DONA IL·LEGAL
Durada: 113 min. Any: 2020. Director: Ramon Térmens. Productora: Segarra Films. Producció: Ramon Térmens. Guió: Ramon Térmens, Daniel Faraldo. Música: David Solar. Fotografia: Pol Orpinell. Intèrprets: Daniel Faraldo, Yolanda Sey, Isak Férriz, Klaudia Dudova, Gorka Lasaosa, Montse Germán, Àngels Bassas, Boris Ruiz. Idioma: català.
Sinopsi
Fernando Vila és un advocat d’immigració que accepta un cas senzill: evitar la deportació d’una jove kosovar, Zita Krasniqi. Tot canvia quan apareix morta en un centre d’internament d’estrangers i les autoritats declaren que es tracta d’un suïcidi. El Fernando busca l’ajuda de l’única amiga de la víctima, Juliet Okoro, una immigrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució.
Ramon Térmens
Va debutar com a guionista i codirector de la pel·lícula Joves (2005), que li va valer el premi a millor director novell en els Premis Ciutat de Barcelona. Posteriorment va treballar a Los Angeles com a guionista fins a rodar el 2009 el seu primer projecte en solitari com a director, Negro Buenos Aires.
El 2011 va coescriure, dirigir, produir i distribuir Catalunya Über Alles! amb la seva productora, Segarra Films. La pel·lícula constitueix un comentari social que critica la intolerància i l’extremisme demagògic de la Catalunya interior. Va rebre tres premis al Festival de Màlaga i va guanyar el premi a millor pel·lícula social de l’any de la Film Commission del Festival de Sant Sebastià. Després de projectar-se en festivals de tot el món, la pel·lícula va ser nominada a cinc guardons en els IV Premis Gaudí.
La seva quarta pel·lícula, El mal que els homes fan, és un thriller rodat en anglès. L’acció transcorre a la frontera entre Mèxic i els Estats Units. La pel·lícula va ser presentada al Festival de Cinema de Montreal el 2015 i va ser seleccionada en el Shangai Film Festival, el Night Visions d’Hèlsinki, el Splatfest! de Polònia, el Chicago Latin Film Festival i el NIAFFS 2016, on va guanyar el premi a millor pel·lícula espanyola d’acció i el de millor actor per a Daniel Faraldo. La dona il·legal serà la seva cinquena pel·lícula.
EL ARTE DE FRÍO
Durada: 70 min. Any: 2020. Director: Ander Duque. Productora: UVEME A.V.C.E. Producció: Miriam Mariné. Guió: Ander Duque. Música: Alfredo Niharra. Fotografia: Guillem Oliver. Intèrprets: Felipe Almendros, Victoria Picazzo, Alexandra Cuba, Alejandra Mariné, Albert Pecanins. Idioma: castellà.
Sinopsi
Una pel·lícula inspirada en la colorista obra gràfica de Felipe Almendros. Aquest relat amb vocació de buit és una mostra de cinema directe sobre la recerca de la veritat, el tedi de l’artista i la tragicomèdia que defineix una actitud davant la vida.
Ander Duque
Neix a Bilbao. El 1999 s’instal·la a Barcelona i formarà part de bandes com SOON o EiLT, amb les quals publicarà diversos treballs discogràfics. El 2004 dirigeix el seu primer curtmetratge, titulat Ai Lof!, finalista en diferents certàmens nacionals. Més tard, el curtmetratge de ficció Sugus I Brandy (Candy & Brandy) li reporta múltiples reconeixements: el tercer premi al vuitè Annual Latin Filmmaker de Los Angeles, el primer premi a l’Alice Film Festival de San Francisco, la menció d’honor al Sofia Short Film Festival de Bulgària i el tercer premi al certamen de curtmetratges Juan Antonio Bardem. El 2006 dirigeix Barcelonarena, el seu primer documental per a la Televisió de Catalunya. El segueixen títols com Ela, Sexogenario (ambdues per a la Televisió de Catalunya), Jove Glòria Urbana (TVE) o Morarte, Història d’una trobada, estrenat en la inauguració del Festival de Cinema Europeu de Sevilla. El 2008 constitueix UVEME A.V.C.E., la seva pròpia productora, des de la qual continua treballant en la realització i producció audiovisual. El 2015 dirigeix el seu primer llargmetratge de ficció, titulat Zoe, que participarà en la secció oficial del Festival de Màlaga del 2016. El 2019 és nomenat membre de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.
EL SITIO DE OTTO
Durada: 70 min. Any: 2019. Director: Oriol Puig. Producció: Xavier Toll. Guió: Joana Vilapuig, Iñaki Mur, Artur Busquets, Oriol Puig. Fotografia: Agnès Piqué. Música: Bernat Tortajada. Intèrprets: Iñaki Mur, Joana Vilapuig, Artur Busquets, Oriol Vila, Emma Arquillué, Irene Trullén, Adrian Grösser, Pau Escobar, Carla Pueyo, Nora Navas. Idioma: castellà.
Sinopsi
Després de perdre el seu pare, un jove sense expectatives intenta ocupar la seva respectada posició al poble. Al costat del seu millor amic, decideixen acabar amb una bandada de gossos salvatges que ronden pels afores.
Malgrat tot, quan coneix una noia que planeja anar-se’n del poble per sempre, trontollarà la seva visió de la vida.
Oriol Puig
Es va graduar a l’ESCAC l’any 2014 en l’especialitat de guió. Combina la seva carrera com a actor en pel·lícules, sèries de televisió i teatre amb la direcció de teatre i una sèrie. Ara debuta com a director de cinema amb El sitio de Otto, la seva òpera prima.
A STORMY NIGHT
Durada: 76 min. Any: 2020. Director: David Moragas. Productora: Oberon Media / AMC. Producció: Antonio Chavarrías. Guió: David Moragas. Fotografia: Alfonso Herrera. Música: Angel Pérez. Intèrprets: Jacob Perkins, David Moragas, Jordan Geiger, Marco di Francesco. Idioma: anglès.
Sinopsi
El Marcos arriba a Nova York des de Barcelona per fer una escala amb destinació a San Francisco. Una tempesta torrencial, però, amenaça la ciutat i tots els vols des de Nova York són cancel·lats, cosa que deixa el Marcos sense un lloc on passar la nit. És així com acaba a casa de l’Alan, el company de pis de la seva amiga de la universitat.
David Moragas
Guionista i director de cinema català. Es va graduar en comunicació audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra. El 2015 va obtenir la beca de La Caixa per estudiar un postgrau a la New York University (NYU), on va obtenir el màster de belles arts en direcció.
Els seus curts Only fools rush in (2018) i Boyfriend (2019) s’han projectat en multitud de festivals, com el de Palm Springs, l’Inside Out Toronto i el D’A de Barcelona.
Entre els seus guions de llargmetratge hi ha Two sisters, que el 2019 va rebre el Purple List Award de la NYU, una distinció als millors guions escrits per alumnes del programa.
A stormy night és el seu primer llargmetratge, estrenat com a pel·lícula de clausura al D’A 2020 i que també s’ha pogut veure al Festival de Màlaga.
PULLMAN
Durada: 70 min. Any: 2019. Director: Toni Bestard. Productores: Toni Bestard PC / Singular Audiovisual / IB3 TV. Producció: Toni Bestard, Miquel Verd, Nacho Tejedor. Guió: Toni Bestard, Arturo Ruiz. Música: Tolo Prats. Fotografia: Edu Biurrun. Intèrprets: Keba Diedhou, Alba Bonnin, Monika Kowalska, Armando Buika, Lara Martorell, Rafel Ramis, Manuel de Teba. Idioma: castellà.
Sinopsi
Dos nens, el Daren i la Nadia, viuen als apartaments Pullman, a Palma. Són veïns però no es parlen, ja que tots dos són de cultures molt diferents (el Daren és membre d’una família d’immigrants africans i la Nadia d’una família de l’Europa de l’Est). El primer dia de vacances d’estiu, però, els seus camins es creuaran i els dos viuran una aventura d’iniciació a través de la rebotiga del paradís.
Toni Bestard
Tres nominacions al Goya, 200 premis i més de 500 seleccions oficials avalen aquest director mallorquí. El seu primer llargmetratge de ficció va ser El perfecte desconegut (2012), protagonitzat per l’actor irlandès Colm Meaney, amb el qual va participar en festivals com la Seminci, el Busan Film Festival, el Shanghai Film Festival, el Palm Springs Film Festival o el Galway Film Fleadh, entre d’altres. L’any 2015 va estrenar la seva següent pel·lícula, el llargmetratge documental I Am Your Father, codirigida al costat de Marcos Cabotà, que es va estrenar al Sitges Film Festival i va ser nominat al Goya al millor llargmetratge documental, a més de ser un èxit mundial a Netflix. Pullman és la seva tercera pel·lícula (la segona de ficció). Des de principis del 2016 és membre de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.
L’OFRENA
Durada: 110 min. Any: 2020. Director: Ventura Durall. Productores: Nanouk Films / Bord Cadre Films / Fasten Films / Suica Films. Producció: Ventura Durall, Rafa Molés, Salvador Sunyer, Adrià Monés, Sergi Cameron, Pepe Andreu. Guió: Ventura Durall, Guillem Sala, Clara Roquet, Sandra Beltrán. Música: Alberto R. Lucendo. Fotografia: Àlex Garcia. Intèrprets: Àlex Brendemühl, Anna Alarcón, Verónica Echegui, Pablo Molinero. Idioma: català, castellà.
Sinopsi
La Violeta, una famosa psiquiatra, rep una visita inesperada a la seva consulta. Es tracta de la Rita, la dona del Jan, un antic amor d’adolescència de la Violeta que va marcar la seva vida després d’abandonar-la de manera traumàtica vint anys enrere. La Rita va a la Violeta amb el pretext de recuperar l’amor del seu marit. El que la Violeta desconeix és que la visita de la Rita és el primer pas del Jan per intentar reescriure la seva història.
Ventura Durall
Guionista, director i productor de documentals, de ficció i d’obres audiovisuals per a museus. L’any 2000 va fundar la productora Nanouk Films amb l’objectiu de crear una plataforma de referència artística en el panorama audiovisual català i europeu. Les seves obres han estat exposades i premiades als principals festivals del món, com el de Locarno, el Sundance, l’IDFA, el de Sant Sebastià o el de Màlaga. També és vicepresident de Pro-Docs i membre del consell de PROA.
TERRA DE TELERS
Durada: 118 min. Any: 2020. Director: Joan Frank Charansonnet. Productora: Patchouli Films. Producció: Joan Frank Charansonnet, Víctor Perxachs. Guió: Alba López, Joan Frank Charansonnet. Música: Marcus JGR. Fotografia: Joan Bibiloni, Pau Carreté. Intèrprets: Gal·la Charansonnet, Laia Díaz, Alba López, Montse Ribadellas, Juna Charansonnet, Júlia Cano, Elena Codó, Angelina Llongueras, Miquel Sitjar, Ramon Godino, Joan Massotkleiner, Ricard Balada, Jordi Reverté. Idioma: català, castellà.
Sinopsi
Any 1923. La Julieta, amb sis anys, juntament amb la seva família, fuig de la misèria del camp per establir-se en una colònia industrial. Els records d’una infància feliç, marcats per la industrialització, i la duresa de la guerra fins a la caiguda de la dictadura ens acompanyaran en aquesta pel·lícula. Constitueix un homenatge a totes les dones anònimes que al costat dels seus homes van fer créixer un país.
Joan Frank Charansonnet
Actor de cinema, teatre i televisió, productor, guionista i director de cinema que ha signat més de sis films. De l’any 2000 a l’any 2005 es va establir a Rússia, on va protagonitzar una sèrie de màxima audiencia, Dorogaya Masha Berezina [‘Estimada Masha Berezina’], produïda per Sony Pictures. Conegut pel públic pels seus personatges a TV3, com Richard a El cor de la ciutat, Mauri de jove a La Riera i pel seu treball en sèries com Acusats, Amar en tiempos revueltos, Crims, Cuéntame cómo pasó, Estació d’enllaç, Hospital Central, Innocents, Policies, Rhesus o Toledo. També ha participat com a actor en setze films dirigits per cineastes de prestigi com Carlos Saura, Daniel Calparsoro, Carles Torrens o Joan Carles Medina, entre d’altres. Com a director teatral ha dirigit deu muntatges a Rússia, França, Catalunya i Madrid.
Va debutar en la direcció cinematogràfica amb Ushima-Next (estrenada al Sitges Film Festival l’any 2011), continuant amb Anima (premi a la millor pel·lícula al Festival Internacional Nunes 2014 de Barcelona), Doctrina, el pecat original i la reinserció (premi a la millor pel·lícula independent en la sisena edició dels Premis Oriana), Pàtria (premi a la millor pel·lícula de parla no anglesa al Festival Internacional de Cinema de Niça) i Anunnaki (première mundial al TerrorMolins 2018 i al Fantasporto 2019). Des del 2009 ha compaginat la seva carrera d’actor i director amb l’ensenyament a actors.
LES DUES NITS D’AHIR
Durada: 85 min. Any: 2020. Directors: Pau Cruanyes, Gerard Vidal. Productora: Benecé Produccions. Producció: Eudald Valdi, Xavier Atance. Guió: Eudald Valdi, Ignasi Àvila, Pau Cruanyes, Gerard Vidal. Fotografia: Ignasi Àvila. Música: The Bird Yellow. Intèrprets: Arnau Comas, Oriol Llobet, Judit Cortina, Mar Pawlowsky, Cristina Colom. Idioma: català.
Sinopsi
Una nit d’estiu, l’Èric roba les cendres del seu amic Pol, recentment mort. Aquella mateixa nit, l’Èric i els seus dos millors amics, l’Ona i el Marcel, emprenen un viatge en cotxe per llançar les cendres. L’escapada, però, s’acaba convertint en una bombolla que els separa de la realitat i cada vegada els allunya més de la tornada a casa i del seu objectiu inicial.
Pau Cruanyes i Gerard Vidal
Des de la universitat, aquests directors i guionistes no han deixat mai de treballar junts en curtmetratges, vídeos musicals, pel·lícules de moda, etc. Van codirigir el curtmetratge Celebració (2016), seleccionat pel Nest Film Students - SSIFF i amb el qual van guanyar el Premi SGAE Nova Autoria a la millor producció-direcció al Sitges Film Festival i amb el qual han viatjat a nombrosos festivals com el Mecal, la FEC i el Festival de Cinema Universitari Eureka, entre d’altres. Les dues nits d’ahir és el seu debut en la direcció de llargmetratges
SECCIÓ OFICIAL CURTMETRATGES DE FICCIÓ
PRELUDI
Durada: 18 min. Any: 2019. Director: Adrià Guxens. Productora: ESCAC Films. Producció: Laura Egidos.
Guió: Miquel Grau, Adrià Guxens. Música: Fernando Furones. Fotografia: Guillermo Labarga.
Intèrprets: Pablo Capuz, Pep Planas, Anna Diogène, Mauro Vélez, Mercè Pons. Idioma: català.
Sinopsi
Un bloqueig emocional incapacita el Víctor per tocar bé el violí. A poques hores del concert
que pot impulsar la seva carrera professional, haurà d’ordenar les seves prioritats.
FLORA
Durada: 14 min. Any: 2019. Director: Anice Mateu. Productora: ESCAC Films. Producció: Iris Irish, Maria
Potrina. Guió: Anice Mateu. Fotografia: Pablo Engo. Intèrprets: Patrícia Bargalló, Maria Ribera, Iris
Vallés, Abraham Asensio, Tai Fati. Idioma: castellà.
Sinopsi
La Carla és una mare que treballa cada dia als matins com a paramèdica en el servei
d’ambulàncies i a les tardes al sector d’urgències d’un hospital. La seva exdona, que té la
custòdia de la seva filla Flora, viu lluny, en una altra ciutat, des de fa uns anys, per la qual cosa
la Carla ha de viatjar cada cap de setmana al sortir de la feina per poder visitar la seva nena.
LOVF
Durada: 15 min. Any: 2019. Directora: Olga Alamán. Productora: Tarannà Films. Producció: Giovanna
Ribes. Guió: Olga Alamán. Fotografia: Almudena Verdes. Intèrprets: Maria Maroto, Alejandro Tous, Pau
Gregori. Idioma: valencià.
Sinopsi
La Sara s’ha enamorat de l’Iván, un home que es torna invisible als seus ulls. L’Iván no la
correspon. La Sara s’hi obsessiona en lloc d’ocupar-se d’ella mateixa.
DESIERTO ROJO
Durada: 14 min. Any: 2020. Director: Noel Méndez. Productora: Avisual Pro / Desterra / EMAV.
Producció: Noel Méndez, Diana Perdomo. Guió: Noel Méndez. Música: Pau Escutia. Fotografia: Fran
Romero. Intèrprets: Muguet Franc, Francesco Noccioli, Jordi Gràcia. Idioma: castellà.
Sinopsi
La Carmen rep un tret a casa. Uns dies abans de l’esdeveniment, arriba de matinada masegada
i ferida. En aquest moment s’iniciarà un profund viatge psicològic i oníric per descobrir on és el
seu marit i què hi ha al darrere de les misterioses cartes que rep cada dia.
PANTERES
Durada: 20 min. Any: 2019. Directora: Èrika Sánchez. Productora: Antivaho Producciones.
Producció: Laia Bosch, Èrika Sánchez. Guió: Èrika Sánchez. Música: Xavier Alias. Fotografia: Gina Ferrer.
Intèrprets: Laia Capdevila, Rimé Kopoború, Lucrecia Buaballa, Alba Mares. Idioma: català.
Sinopsi
La Joana i la Nina, dues noies de tretze anys, viuen a Barcelona atrapades en les contradiccions
de la pubertat femenina en el primer món. La primera, boja i descarada, està plena
d’interrogants vitals sobre la seva condició de dona. La segona, catalana de pares guineans, és
una jove serena i reflexiva que pateix d’anorèxia. Totes dues són dones del seu temps i
condició: xarxes socials, immediatesa i excessos.
DESGANA
Durada: 18 min. Any: 2020. Directors: Pol Mansachs, Adrián Palomo. Productora: UPF. Producció: Pol
Mansachs. Guió: Pol Mansachs, Adrián Palomo. Música: Redquel. Fotografia: Mònica Cambra.
Intèrprets: Mireia Labazuy, Rafa L. Recuenco. Idioma: català.
Sinopsi
Després d’una generosa menjada que sembla deixar-la amb gana, una misteriosa noia té una
primera cita en el seu propi apartament. Enmig de la incomoditat del moment, la naturalesa
enigmàtica de la noia sembla amagar una altra intenció més enllà d’una simple trobada: el seu
objectiu serà desplegar diferents eines de seducció per aconseguir quedar realment
satisfeta.
ESCAMAS
Durada: 15 min. Any: 2020. Directora: Katherina Harder. Productora: El Dedo en el Ojo / Bande à Part.
Producció: María José Garcia. Guió: Katherina Harder. Música: Francisca Herrera Neira. Fotografia: Ester
Sánchez. Intèrprets: Anna Casas, Violet Ferrer. Idioma: castellà.
Sinopsi
L’Alicia és costurera, treballa fent dissenys i roba femenina, però rere les teles amaga el secret
del seu propi cos; la incomoditat i disconformitat que sent per haver estat mastectomitzada
arran d’un càncer mamari. Després que el seu pis s’inundi accidentalment coneix la Lucía, dona
transsexual, que és la seva nova veïna. Tot i la tensa trobada que tenen en un primer moment,
les dues dones troben punts de connexió des dels quals comencen una amistat que ajudarà
l’Alicia a redescobrir la relació amb el seu cos.
REFUGIO
Durada: 15 min. Any: 2019. Director: Ferran Queralt. Productora: Toma 13 Films / Plató de Cinema.
Producció: Ferran Queralt. Guió: Ferran Queralt. Música: Raquel G. Cabañas. Fotografia: Alba Garrido.
Intèrprets: Vanessa Castro, Iván Hidalgo, Patricia Romero. Idioma: castellà.
Sinopsi
Sigui el que sigui el que ha succeït a l’exterior, és terrible, i la Marta intenta portar com pot el
seu dia a dia amb normalitat, tancada en el seu refugi amb l’única companyia del seu gat Max i
protegida dels perills de fora. Un bon dia, la Marta viurà una experiència horrible: alguna cosa
o algú intenta entrar.
MISERABLE YO
Durada: 17 min. Any: 2019. Directora: Àgueda Sfer. Productora: ESCAC Films. Producció: Marta
Espuñes. Guió: Àgueda Sfer, Núria Dunjó. Música: Aleix Fernández. Fotografia: Lucía Ajuría.
Intèrprets: Carla Linares, Montse Miralles, Ani Méndez, Fèlix Pons, Rina Ota, Pep Salvador.
Idioma: castellà.
Sinopsi
La Marina és una artista en pràctiques que intenta triomfar com a fotògrafa. Per ascendir
d’una vegada a la galeria en la qual treballa com a auxiliar, boicoteja una de les exposicions
que inauguren al cap de poques hores.
SECCIÓ OFICIAL CURTMETRATGES DOCUMENTALS
BRISTOL
Durada: 29 min. Any: 2020. Director: Sergi Merchan. Productores: ESCAC Films. Producció: Anna
Moragriega. Guió: Sergi Merchan, Bianca Luzia Franceza, Antoni González. Música: Arnau Cintas.
Fotografia: Joan Martínez Urango, Sergi Merchan. Idioma: català.
Sinopsi
El Sergi és un estudiant de cinema que intenta fer el seu primer llargmetratge, basat en la
relació que va tenir amb la Claudia, la seva millor amiga, amb qui va perdre el contacte des que
van discutir a Bristol, Anglaterra.
Sergi Merchan
Graduat en cinema a l’ESCAC, es va estrenar oficialment com a
director i guionista amb Tribu, una comèdia negra en format curt
que ha estat seleccionada i premiada en més de seixanta festivals
internacionals; destaquen la menció especial del jurat que va
obtenir al Festival de Cinema de Saragossa l’any 2018 i les
projeccions que se’n van fer al Pinewood Studios. Bristol és el seu
primer curtmetratge amb la productora ESCAC Films, un híbrid
entre el món de la ficció i el propi del documental i que representa
el seu treball més personal fins ara.
¿TIENE SENTIDO CONTAR HASTA INFINITO?
Durada: 20 min. Any: 2020. Directora: Hajar Boujtat. Productora: ESCAC Films. Producció: Hajar Boujtat,
Sílvia Calabuig, Walter Capdevila, Laura Rodríguez. Guió: Hajar Boujtat. Fotografia: Guillermo Labarga.
Idioma: castellà.
Sinopsi
Una línia recta, sense final i sense inici, es planteja a si mateixa on comença i on acaba. La mort
no és un instant; és un procés prolongat de reflexions, idees, pors, rancúnies, faltes,
enyorances, esperances, etc. És un instant que es perllonga i no mor fins després de la nostra
mort.
Hajar Boujtat
Nascuda al Marroc, està graduada en direcció de
cinema documental a l’ESCAC. ¿Tiene sentido contar
hasta infinito? és el seu projecte final de carrera i el
seu primer curtmetratge documental, en què es
presenta a si mateixa com a directora experimental i
poc convencional.
CASA PAIRAL
Durada: 10 min. Any: 2020. Director: Frederic Perers. Productora: Nanouk Films. Producció: Ventura
Durall. Guió: Frederic Perers i Ventura Durall. Fotografia: Mauro Herce. Idioma: català.
Sinopsi
La Pilar recorre per última vegada el pis que la va veure néixer, retrobant a cada estança alguns
dels moments de la seva vida.
Frederic Perers
Artista i dissenyador visual. La memòria, el rastre,
l’arxiu i l’homenatge gairebé sempre estan presents en
la seva obra, de vegades amb instal·lacions a l’espai
públic que pivoten sobre la memòria del lloc on
intervé. És l’autor de Voreres, la memòria subtil, una
publicació editada per l’Ajuntament de Barcelona el
2017. La casa pairal, produïda per Nanouk Films, és el
seu primer curtmetratge.
SECCIÓ OFICIAL LLARGMETRATGES DOCUMENTALS
EL COST DE LA FRUITA
Durada: 60 min. Any: 2020. Directors: Clara Barbal, Pablo Rogero. Producció: Pablo Rogero. Guió: Clara
Barbal. Música: David Malatesta. Fotografia: Pablo Rogero. Idioma: català.
Sinopsi
A l’oest de Catalunya es produeix gairebé tota la fruita dolça d’Europa. Cada any, quan pugen
les temperatures, una legió de braços arriba a la regió per collir les pomes, peres i préssecs que
trobem als mercats i supermercats. Homes i dones del Marroc, Ucraïna, Algèria, Mali, Senegal,
Romania, Costa d’Ivori, Colòmbia… La majoria arriben, però d’altres ja hi són. Aquest
documental és el resultat de dos anys d’observació i seguiment de les campanyes de la fruita a
Lleida.
Clara Barbal
Està graduada en periodisme i treballa en el sector editorial. S’ha format a l’EICTV de San
Antonio de los Baños (Cuba) en escriptura de guió. El cost de la fruita és el seu primer
llargmetratge documental.
Pablo Rogero
És realitzador audiovisual i combina els seus treballs com a freelance i la docència en l’àmbit
audiovisual amb projectes de cinema documental com a muntador i director. El cost de la
fruita és el seu tercer llargmetratge documental.
LOS QUE BUSCAMOS
Durada: 85 min. Any: 2019. Director: Óscar Bernàcer. Productora: Kaishaku Films / Nakamura Films.
Producció: Joana M. Ortueta, Jordi Llorca, Óscar Bernàcer, Iván Martínez-Rufat, Pilar
Llorca. Guió: Óscar Bernàcer. Música: Tórtel, Jordi Sapena. Fotografia: Víctor Entrecanales, Willy Abad.
Idioma: castellà.
Sinopsi
L’Enrique va ser separat de la seva mare en néixer; l’Ascensió va ser obligada a lliurar la
seva filla després de parir. Tots dos són víctimes de la trama dels nadons robats, un terreny
relliscós per a la justícia espanyola. Mentre segueixen amb la batalla legal, continuen amb
les seves recerques personals convivint amb la culpa, el rebuig i la construcció de la seva
pròpia identitat.
Óscar Bernàcer
Guionista i director. Ha realitzat els curts Las
zapatillas de Laura, Desayuno con diadema, Bikini i
Apolo 81, que s’han pogut veure en centenars de
festivals i multitud de televisions de tot el món.
Entre els quatre sumen més de 160 premis, la
candidatura als Goya i la nominació al Méliès d’Or.
Ha escrit guions de llargmetratges i sèries de
televisió com La forastera. El 2016 va estrenar
L’home que va embotellar el sol. Actualment el seu
primer llargmetratge de ficció, Ofelia, es troba en fase de finançament; d’altra banda, està
rodant la tercera temporada de la sèrie documental Cuineres i cuiners i produint el documental
Here comes the sun.
II CONCURS DE CURTMETRATGES SOM SECUNDÀRIA
AMISTAT
INS JOSEP LLADONOSA (Lleida)
Durada: 4 min. 33 seg.
BENZINA
INS LA SERRA (Mollerussa)
Durada: 4 min. 44 seg.
EL PODER EN COLORS
INS ALPICAT (Alpicat)
Durada: 3 min. 22 seg.
INTERCONNECTADES
INS JOSEP LLADONOSA (Lleida)
Durada: 5 min. 50 seg.
LA PORTA DE PANDORA
INS ALPICAT (Alpicat)
Durada: 4 min. 47 seg.
LA VIDA QUE LLEVO NO ES PARA TI
INS LA SERRA (Mollerussa)
Durada: 3 min. 52 seg.
MEDUSA, DEL MITE A LA REALITAT
INS ALPICAT (Alpicat)
Durada: 4 min. 27 seg.
ODISSEA, L’OBJECTIU DE QUALSEVOL IMMIGRANT
INS ALPICAT (Alpicat)
Durada: 4 min.
REUNIÓ
INS LA SERRA (Mollerussa)
Durada: 1 min. 38 seg.
T’ESTIMO?
INS JOSEP LLADONOSA (Lleida)
Durada: 3 min. 18 seg.
UN ROBATORI INESPERAT
INS LA SERRA (Mollerussa)
Durada: 4 min. 48 seg.
UNA MANERA DIFERENT DE SER FELIÇ
INS LA SERRA (Mollerussa)
Durada: 3 min. 34 seg.
CONCURS DE CURTMETRATGES REALITZATS PER LA CIUTADANIA DURANT EL PERÍODE DE
CONFINAMENT SOM CONFINANTS
7 YEARS BAD LUCK
Durada: 4 min. 50 seg. Intèrprets: Elliot Huescar. Barcelona.
20 D’ABRIL
Durada: 5 min. 04 seg. Intèrprets: Cristina Mestre. Mollerussa.
A NIGHT’S MEAL
Durada: 5 min. Intèrprets: Jan i Aleix Serra Bassolas. Cabrils.
APUNTS PER A UN POSSIBLE DICCIONARI
Durada: 2 min. 30 seg. Intèrprets: Vicent Pons. Carcaixent.
CARIÑO, TENEMOS QUE HABLAR
Durada: 1 min. 58 seg. Intèrprets: Silvia Peiró, Domingo Ortega. València.
COM VIU RAIMAT EL CORONAVIRUS
Durada: 5 min. Intèrprets: Irune Vela Casabón. Raimat.
CONFINAMIENTO
Durada: 3 min. 55 seg. Intèrprets: Eva Conde, David Finch. Sant Pol de Mar.
CORONATOR
Durada: 3 min. Intèrprets: Isaura Gómez, Ana Ruiz, Rafael Tabares, Cristina Martínez. Burgos.
DELINCUENTES
Durada: 2 min. 13 seg. Intèrprets: Asier Suescun, Jordi Torras, Pablo Fernández, Victoria Ortuño.
Barcelona.
DESESPERATS
Durada: 3 min. Intèrprets: Eva Mas, Julián Mas, David Mas, Inés Fernández. Vilallonga del Camp.
ENCERRADOS
Durada: 3 min. 40 seg. Intèrprets: Sílvia Peiró, Domingo Ortega. València.
I SI BUFEU…
Durada: 45 seg. Intèrprets: Anna Turull. Lleida.
InquieTOS
Durada: 1 min. 18 seg. Intèrprets: Derrick Herrera, Julio de Angel, Elena Aparici. Molins de Rei.
JOLÍN, COVID!
Durada: 4 min. 14 seg. Intèrprets: Paqui Albors. València.
LA NO TAN DELGADA LÍNEA ROJA
Durada: 2 min. 43 seg. Intèrprets: Joel Adán. Sant Cugat del Vallès.
LOS NIÑOS DEL PARQUE
Durada: 3 min. 36 seg. Intèrprets: Álex Espinosa, Maria Millán, Adrián Espinosa, José Luis Espinosa. La
Llagosta.
PERTURBACIÓN
Durada: 4 min. 04 seg. Intèrprets: Fabrice Garcia Carpintero. Llemotges.
RECUPEREM EL TEMPS
Durada: 3 min. 12 seg. Intèrprets: Carla Muñoz Xandri. Alpicat.
REFLECTUNT
Durada: 4 min. 50 seg. Intèrprets: Merche Subiela. València.
SABÀS
Durada: 5 min. 31 seg. Intèrprets: Mia Mir, Joan Granado, Pau Pascual, Dolors Ribera, Dària Skarzynska.
Lleida.
SELVA NEWS
Durada: 4 min. 27 seg. Intèrprets: Roman i Júlia Roset. La Selva del Camp.
STUCK IN TIME
Durada: 2 min. Intèrprets: Javier Fúnez, Iker Espinosa. Sant Sebastià.
TE VERÉ
Durada: 3 min. 06 seg. Intèrprets: CEE A la Par. Madrid.
THE BOY
Durada: 5 min. Intèrprets: Jan i Aleix Serra Bassolas. Cabrils.
UN AMOR PERDIDO POR EL TIEMPO
Durada: 4 min. Intèrprets: Alba i Xavi Llobet, David Martínez, Joan Aniol, Montse Carrasco. Sant Cugat
del Vallès.
WEJA, UN VIAJE AL INTERIOR
Durada: 2 min. Intèrprets: Pablo L. de Aramburu, Loles Priego, Alejo Garzón. Málaga.
YO ME QUEDO EN CASA
Durada: 4 min. Intèrprets: Antonio Gómez, Agostino Facciano. Alcalá de Henares.
SESSIONS ESPECIALS
CURTMETRATGES – AULA MUNICIPAL DE TEATRE DE LLEIDA
Cicle Formatiu de Grau Superior
Direcció: Òscar Sánchez
UNA MIERDA PARA TI
Durada: 4 min. Intèrprets: Marta Mora, Didac Pena.
FINS QUAN PENSES AMAGAR-L’HI
Durada: 8 min. Intèrprets: Ester Puig, Estela Barbancho, Marta Mora.
EL QUE VOLEM ÉS LA VERITAT
Durada: 9 min. Intèrprets: Maria Sanfeliu, Sofia Colominas, Didac Pena.
FELIÇ ANIVERSARI
Durada: 9 min. Intèrprets: Estela Barbancho, Giovanni Bueno, Sofia Colominas, Mireia Freixas, Pau
Garcia, Ramon Jofre, Marta Mora, Didac Pena, Maria Pena, Ester Puig, Carla Puigderrajols, Maria Ramos,
Maria Sanfeliu, Roser Sans.
SENYORETA ELISABETH
Durada: 4 min. Intèrprets: Sofia Colominas, Didac Pena.
CURTMETRATGES DE L’ESCOLA CATALANA DE CINEMA I TELEVISIÓ (ECCIT)
CURS 2019–2020
AUREMBIAIX
Durada: 7 min. Any: 2020. Director: Daniel Carnicé. Productora: ECCIT. Producció: Alba Sapena.
Guió: Daniel Carnicé. Música: Renato Kalem. Fotografia: Bernat Vilella. Intèrprets: David Gómez, Quim
Roca. Idioma: català.
Tashortfestival Barcelona, 2020. Millor curtmetratge en la Secció Escoles de Cinema de Catalunya.
Sinopsi
Un noi, a través de petits records, desbloqueja un trauma que va viure a la seva infància. En aquest
procés l’acompanyarà el seu amic, que descobrirà qui és realment.
COMPRIMIDOS
Durada: 11 min. Any: 2020. Directora: Laura Garcia. Productora: ECCIT. Producció: Mar Anglada.
Guió: Laura Garcia. Música: Miquel de Jorge Artells. Fotografia: Alexandra Jou, Gerard Satorra.
Intèrprets: Saray González, Ramon Creus, Júlia Ranera, Miquel Rodríguez, Patricia de Haro, Mar López.
Idioma: castellà.
Sinopsi
Una corporació científica sotmet cinc desconeguts a un experiment per observar els efectes d’un
producte revolucionari.
VEUS DE CONFINAMENT
Durada: 8 min. Any: 2020. Director: Pol Vilà. Productora: ECCIT. Producció: David Casals-Roma.
Guió: Pol Vilà. Música: Stephen Keech. Fotografia: Berta Esteve. Intèrprets: alumnat de l’Escola
Catalana de Cinema i Televisió (ECCIT). Idioma: català.
Curtmetratge documental.
Sinopsi
L’alumnat de l’ECCIT dona la seva visió del confinament que va durar des del març al juny del 2020 degut
a la pandèmia de Covid-19.
Llargmetratges i curtmetratges internacionals // Largometrajes y cortometrajes internacionales // International features ans short films