8DF8B874-3641-4C66-99CD-CBB1E75AEAFB.jpe
thumbnail.jpeg
Antoni-Boneu.jpeg
OSCAR-SANCHEZ-1 (2).jpeg
ARES-BW-scaled.jpeg
Maria-Capell-615x410.jpeg

JURATS

 

CINEMA DEL MÓN

 

LUCI LENOX

Directora de càsting. Luci Lenox ha treballat en més de cent produccions com a directora de càsting. Va ser membre del consell d’administració de la CSA Europe durant dos anys i va ser la cap del Comitè de Diversitat i inclusió a Europa. Entre els seus clients trobem: Netflix, Fox, Paramount, ABC, Disney, NBC, Mediapro i nombrosos productors independents espanyols. Les seves pel·lícules han guanyat més de dos-cents premis en festivals internacionals de cinema. És membre de la CSA, la ICDN i l’ADC.

LICIO MARCOS DE OLIVEIRA 

 

Cap de so directe en ficció i documental.
Ha realitzat el so de 103 pel·lícules, com No habrá paz para los malvados, La Caja 507 i de més de vint-i-cinc sèries com Gigantes. Guanyador d’un premi Goya per a al millor so i un Premi Gaudí al millor so.

 

 

 

 

IRIS MARTIN-PERALTA

 

En quinze anys d’experiència en el sector audiovisual ha desenvolupat diferents projectes vinculats amb la producció, la distribució i els festi- vals.

Dirigeix i organitza des de 2008 el Festival del Cinema Espanyol d’Itàlia, que se celebra anualment en una vintena de ciutats com Roma, Palerm, Nàpols o Torí, i que enguany assoleix la seva 13a edició.

 

CINEFUTUR

XAVIER-DANIEL

Membre de la FIPRESCI, Fédération Internationale de la Presse Cinématographique i de l’ACCEC, Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica. Ha estat membre de la Junta Directiva del Col·legi de Directors/es de Cinema de Catalunya. Guionista, productor, fundador i director del primer certamen cinematogràfic a l’Estat espanyol especialitzat en temàtiques LGTIB. Creador dels premis Divertsitat, Doc-LGTIB i Curt-LGTIB, atorgats anualment durant la celebració del FICGLB (barcelonafilmfestival.org), a la Filmoteca de Catalunya.

VICTORIA MORAL

 

Directora de màrketing de cinema i televisió. Llicenciada en psicologia. Va arribar al sector audiovisual l’any 2000 de la mà de Planeta Junior (Grup Plane- ta). Actualment és responsable del Departament de Televisió a Harpo Entertainment.

 

 

 

 

GLÒRIA MASSANA

 

Escriptora cinematogràfica. És subdirectora del Festival de Cinema de Molins de Rei. Llicenciada en humanitats i biblioteconomia, màster en Gestió Cultural i bibliotecària de la Biblioteca Pau Vila de Molins de Rei, especialitzada en cinema.

SOM CINEMA

SANDRA FORN

 

Llicenciada en psicologia clínica a la Uni- versitat de Barcelona, per raons de nissa- ga ben aviat s’especialitza en producció ci- nematogràfica. Compta amb més de vint anys d’experiència en l’àmbit audiovisual. Gestiona i dirigeix la seva pròpia produc- tora, Films de l’Orient. Ensenya les assigna- tures de Producció i Producció Executiva. Col·labora com a assessora independent de cinema i com a freelance en multitud de projectes audiovisuals. Forma part del Consell d’Administració d’EGEDA.

Actualment produeix el llargmetratge Fred (en procés de filmació) en copro- ducció amb Andorra i treballa en el des- envolupament del llargmetratge docu- mental Orenetes, el camí de l’aigua, de la realitzadora Laia Manresa Casals, situat al canal de l’Urgell i Bellvís. A la tardor estre- narà el documental Endless Cinema, de la debutant Lucía Tello Díaz, després de ser

presentat a la darrera edició de la Seminci (Setmana Internacional de Cinema de Va- lladolid).

Ha produït més de trenta audiovisuals entre llargmetratges, curtmetratges i do- cumentals, i ha treballat en molts més, en els quals han participat des de nous rea- litzadors i debutants fins a figures recone- gudes del cinema.

JOAN RAMON ARMADÀS

 

Llicenciat en dret i periodisme a la UPF, ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. És autor de tres novel·les i cinc relats curts publicats entre 2012 i 2019. En l’àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el codirector del Fes- tival Sant Cugat Fantàstic i el director de la Setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d’unes quantes pel·lícules catalanes. Actualment és el director de la re- vista digital El cinèfil.

MARIA MOLINS

És una actriu catalana de cinema, teatre i televisió. Va començar al teatre, on ha desenvolupat la major part de la seva carrera. També en els seus inicis va tenir petits papers en sèries catalanes com Tocats de l’ala i Homenots. El 2001 es va incorporar a la sèrie de sobretaula cata- lana El cor de la ciutat.

El 2011 va protagonitzar el telefilm de TV3 14 d’abril. Macià contra Companys. A més, també va aparèixer en un epi- sodi de la sèrie de Televisió Espanyola Cuéntame cómo pasó. El 2012 va formar part de l’elenc de la minisèrie d’Antena 3 Historias robadas. També va participar

en el telefilm Olor de colònia i en la sè- rie de TV3 Kubala, Moreno i Manchón. El 2013 va protagonitzar la pel·lícula El Bosc al costat d’Àlex Brendemühl, per la qual va rebre el Premi Gaudí a la millor interpretació femenina. El mateix any va protagonitzar la pel·lícula Fill de Caín al costat de José Coronado i David So- lans. El 2014 es va incorporar a la sèrie de sobretaula de TV3 La Riera. Des del 2015 forma part del repartiment de la sèrie de Telecinco La que se avecina. El 2016 va participar en la primera tempo- rada de la sèrie d’Antena 3 La embajada. El 2018 va protagonitzar la pel·lícula de Julio Medem El árbol de la sangre.

JURAT DOCUMENTALS SOM CINEMA

ANTONIO BONEU

 

És director, guionista i realitzador de cinema, de televisió i de publicitat. Llicenciat en cinematografia a La Sor- bona (França) i doctorat en narrati- va fílmica al Vassar College (EUA), ha col·laborat en les pel·lícules guanya- dores del César Foutaises i Delicates- sen, de Jean-Pierre Jeunet. També ha treballat en la nominada a sis Oscars Empire of the Sun, de Steven Spielberg. A més, ha col·laborat amb directors com Luc Besson, Maurice Pialat, Didier Kaminka, Pedro Almodóvar i Mariano Barroso, entre d’altres. Antonio Boneu ha guanyat al Festival de Montreux la Rose d’Argent al millor documental per Les sons de l’Afrique.

En publicitat, ha treballat en l’apartat creatiu de més de vint espots, i, a la tele- visió, ha participat en més de 300 projec- tes, amb els quals ha abraçat gairebé tot l’espectre de la programació (a France 2, BBC, ZDF, TVE, Canal +, Cuatro, La Sexta, Atresmedia, Telecinco...). També ha des- envolupat tasques docents en col·legis, universitats públiques i privades, escoles de cinema i de disseny gràfic.

Antonio Boneu és autor, juntament amb Gemma Solana, del llibre Uncredited. Di- seño gráfico y títulos de crédito, un treball únic que mostra la història del cine des de la perspectiva de les seqüències de títols i dels seus creadors.

ÒSCAR SÁNCHEZ H.

És director de cinema i teatre i cofundador de la companyia de teatre i productora ci- nematogràfica Nurosfera. Dins de l’àmbit del cinema, també ha treballat com a guionista, productor, director de fotogra- fia i muntador. Com a director, ha realitzat quatre llargmetratges —Barcelona Kapi- tal; Il Toscanaccio; Almacelles, urbs Ilustrati, i La llei de Saturn, aquest darrer en prepro- ducció— i nombrosos curtmetratges.

Dins del món teatral ha dirigit Prime Time, El projecte Dànau, Els Macbeth, Els cal·lígrafs, Canterbury, Collage, Una nit àrab i La ruta d’abans de l’alba (codirigida amb Ferran Farré), entre d’altres, totes elles pro- duccions de Nurosfera.

Com a docent va impartir classes durant vuit anys al CECC (Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya) i actualment és professor de l’Aula de Teatre de Lleida (des del 2008) i de l’ECCIT (Escola Catalanade Cinema i Televisió). També imparteix seminaris intensius de guió i creació de curtmetratges a la Universitat d’Estiu de la UdL des del 2009. Des del 2010 ha coor- dinat, dirigit i muntat més de cinquanta curtmetratges per al Centre Juvenil La Palma de l’Ajuntament de Lleida.

Des de fa anys col·labora amb l’Screenbox Lleida (Funatic) i les Aules d’Extensió Uni- versitària de la UdL moderant sessions de cinefòrums.

 

LAIA PULIDO

Tècnica superior en producció de televisió, cinema, ràdio i espectacles i amb un màster en administració i direcció d’empreses. Ha estat productora, cap de producció i directora de producció de projectes audiovisuals relacionats amb el món de la música, la ciència i la cultura en àmbits territorials diversos, però sobretot a Barcelona ciutat, i per a productores com Diagonal TV, Bausan Films, Goroka o Lavinia. També ha treballat en projectes com el programa de llibres Página 2, el programa de música Mapa Sonoro de La 2 o el documental Ateneu. La porta de les idees sobre la història de l’Ateneu Barcelonès, que es pot veure a TV3 a la carta. Actualment forma part de l’equip de redacció del 7 accents duent a terme tasques de periodista i també col·labora amb d’altres mitjans escrits.

JURATS SOM SECUNDÀRIA i SOM CONFINATS

ARES PIQUÉ

Actriu, directora i professora de teatre llicenciada en art dramàtic a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, am- plia la seva formació al Rose Bruford Co- llege de Londres i a la Scuola Europea per l’Arte dell’Attore a San Miniato (Pisa). Es forma en cant, veu, dansa, clown, comme- dia dell’arte i teatre físic amb professors com Xavi Sabata, Monica Banucci, Janine Dahl, Esther Sabaté, Albert Bonet, Jon Davison, Alex Navarro, Lluis Graells, Carlo Boso o la companyia Frantic Assembly, entre d’altres. Com a actriu ha treballat en més d’una cinquantena d’espectacles i projectes audiovisuals amb diferents companyies i directors com Norbert Martínez, Pep Pla, Martin McKellan, Lluís Graells, Marc Hervàs, Ramon Molins, Ga- briel Solans, Jaume Belló o Roser Guasch.

Actualment combina la seva feina com a actriu amb la docència al cicle formatiu de grau superior de l’Aula de Teatre de Lleida i a l’ECCIT, i amb la direcció de diversos grups i projectes teatrals com La Saleta, espai alternatiu i independent d’arts escè- niques a Lleida.

NOÈLIA BURGOS​

Llicenciada en comunicació i periodisme audiovisuals a la Universitat de Lleida. Ac- tualment és corresponsal de Lleida Televisió a les comarques de l’Urgell i la Segarra. Dins del mateix mitjà de comunicació, també ha treballat com a operadora de càmera per a alguns programes en directe de la Xarxa de Televisions Locals, com el País KM 0. A més, ha estat productora i script de diversos curtmetratges. Té experiència en la comu- nicació corporativa a l’agència de gestió de publicitat del diari Segre i al departament de màrqueting de l’empresa agramuntina Rotecna. En l’àmbit de la premsa escrita, va ser redactora de diverses seccions del diari lleidatà La Mañana.

 

MARIA CAPELL PERA​

Llicenciada en comunicació audiovisual a la UAB, és tècnica de programació de FiraTàrrega. Ha realitzat tasques de creació, direcció, interpretació i producció de la seva pròpia companyia, Silere Arts, amb projectes com Terra condere, Conjunt buit, 22@ FunTour i Proyecto X, i ha treballat amb altres companyies com Colectivo Harinera, Hermanas Picohueso, La Baldufa i Teatro del Dónde, entre d’altres. Durant sis anys ha format part de l’equip de producció del Centre de Titelles de Lleida i de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida, i ha col·laborat amb el Festival Au Bonheur des Mômes, el Festival Iberoamericano de Teatro de Cádiz i el Encuentro de Mujeres de Iberoamérica en las Artes Escénicas. Amb la companyia Roda Fetillera ha coliderat els projectes teatrals Lan(d)guages (Brussel·les, 2010) i Ha nascut cugula! (Barcelona, 2009). També ha treballat en l’àmbit audiovisual i periodístic.